Media trends voor 2015

4 december 2014

mobile-trends-900x200f

Internetgebruikers

Uit het rapport van de Verenigde Naties blijkt dat momenteel 2,75 miljard mensen toegang hebben tot het internet. Dit wil zeggen dat vier op de tien wereldburgers online zijn. In de toekomst zullen deze cijfers uiteraard nog hoger liggen.

Smartphones

Door de komst van de smartphones zijn meer mensen online dan vroeger.
Smartphones hebben ons leven drastisch veranderd. We zijn continu online en worden op de hoogte gehouden van alle actualiteiten.
De nieuwe smartphones zijn veel krachtiger dan de vaste computers van vroeger. Iedereen heeft als het ware 'een supercomputer' op zak.

Mobiele ervaring wordt heel belangrijk – Google

Op 18 november 2014 kondigde Google zijn 'Mobile-friendly' label aan. Voortaan zullen zij labels toekennen aan websites die mobiel vriendelijk zijn. Indien websites het label krijgen, zullen zij ook beter scoren in de zoekresultaten. Op die manier wordt een goede gebruikerservaring belangrijk voor SEO.

Google zal uw website aan een aantal tests onderwerpen:

  • vermijd software die niet gebruikelijk is voor mobiele apparaten zoals flash
  • gebruik tekst die goed leesbaar is zonder te zoomen
  • de content moet in het scherm passen zodat men niet horizontaal hoeft te scrollen of zoomen
  • alle hyperlinks moeten ver genoeg uit elkaar staan

In de toekomst zullen deze tests nog verder uitgebreid worden (snelheid, enz...)

E-commerce

Als we over mobiel internet spreken, denken de meeste mensen aan apps.
82% van de tijd spenderen we aan het gebruik van apps. Er is echter één opvallend uitzondering: e-commerce of ook wel m-commerce genoemd.
Meer mensen hebben de weg naar webshops gevonden. Deze trend zet zich in 2015 verder maar verlegt de focus naar mobiele webshops.

Smartphone als betaalmiddel

Apple kondigde het al meerdere malen aan. In de VS kunnen consumenten al betalen met Google Wallet en Apple Pay. In andere landen zijn ze nog volop aan het experimenteren.

Responsive web

Elk bedrijf is ondertussen wel online aanwezig maar is hun website ook responsive? De basis voor 2015 is een snelle responsive website zodat ze kunnen gelezen worden met alle mobiele apparaten. Als bedrijven niet inzetten op mobiele versies van hun website, zullen zij potentiële klanten verliezen.

Wil je meer advies, neem dan contact met ons op.

contact 1 wim200x200Auteur:
Wim Van Dingenen
WYconcept

0477 92 01 29